Vragen en antwoorden

Deurcommunicatie

 • Er kunnen maximaal vier monitoren of handsets worden aangesloten op een oproep in een 2Voice-systeem. Ze gaan in volgorde over. Het apparaat met intern adres 0 gaat eerst over, dan het apparaat met intern adres 1, dan het apparaat met adres 2 en tenslotte het apparaat met adres 3. De oproep kan op elk apparaat worden beantwoord. Bij een video-installatie krijgt alleen de monitor met adres 0 het beeld van het oproepende deurstation. Als de oproep op een andere monitor wordt beantwoord, wordt het beeld op die monitor weergegeven. Dus definieer het apparaat dat het meest zal worden gebruikt voor adres 0

 • Ja, natuurlijk, al onze systemen bieden nu de mogelijkheid om bezoekersoproepen te beantwoorden met de smartphone. U kunt kiezen voor een collectieve Tel2Voice-oplossing waarbij u de keuze hebt: de bewoners kunnen antwoorden met de audio- of video-intercom, de vaste telefoon, de smartphone... Als een bewoner alleen met zijn smartphone wil antwoorden, kan hij ook een Callme-box aanvragen, die aan zijn eigen internetbox kan worden gekoppeld.

 • Een digitaal scrollend naamplaatje is compacter dan een knopplaat met grote capaciteit. Deze verkleining verbetert de mechanische stevigheid, het verwijderen van de etikethouders zal ze op den duur beschadigen, het scroll-systeem vereenvoudigt het beheer van de namen.

 • Als de installatie al bekabeld was, kunt u het net zo goed bij deze betrouwbare optie houden, die ook compatibel is met de smartphone. Als er geen problemen zijn met de GSM-ontvangst in de omgeving, dan is draadloos ook geschikt! U kunt ook plannen om de draden op hun plaats te houden zodat u, indien nodig, de bewoners de mogelijkheid kunt bieden om op een later tijdstip audio- of videostations te installeren. De prijs is dezelfde, maar u moet niet kiezen zonder inzicht in de problemen en toepassingen van elke bewoner en het behoud van oplossingen voor schaalbaarheid ....

Smart Home

 • De Yno app is volledig beschikbaar voor zowel Android als Apple.

 • De Hub is enkel nodig als men een bediening wenst via de smartphone. Je kan de draadloze Yokis modules laten werken met afstandsbiedingen van Yokis, zonder tussenkomst van een Hub of smartphone

 • Je kan drukknoppen gebruiken van andere merken, als het druknoppen zijn met normaal open contacten.

 • De Yokis modules zonder radio kunnen enkel bedraad met elkaar verbonden worden. Bij draadloze modules heb je de keuze tussen bedraad of draadloos. Bij modules zonder radio verbindingen zou ik hetzelfde type draad van de verlichting gebruiken (meestal VOB 1,5 ²), omdat het een 230V signaal is.

Schakelmateriaal

 • De 1ste tijdswinst ontstaat door een snelle klemaansluiting. Het systeem voor snelle klemaansluiting is 2 keer sneller dan een normaal klemsysteem. Het systeem garandeert een hoogwaardige en gebruiksvriendelijkere aansluiting.
  De kabel wordt na het strippen direct in de klem gestoken waarna deze middels het baanbrekende schroefloze mechanisme wordt bevestigd.

  2de tijdwinst is de bevestiging. Bevestiging in de inbouwdozen geschiedt met behulp van het baanbrekende systeem Push&Go, dat is voorzien van speciaal ontworpen spanklauwen voor een snellere en veiligere installatie. De speciale vertanding van de spanklauw maakt het loskomen uit de inbouwdoos onmogelijk zonder gereedschap, omdat het een steeds grotere kracht uitoefent tegen de wanden van de inbouwdoos. Dit voor ronde en vierkante inbouwdozen.

  3de tijdwinst is het kliksysteem. Snellere montage van de afdekraam, de schakelaar en het mechanisme dankzij het kliksysteem. Na meerdere tests in laboratoria in reële installatieomstandigheden spreekt de montagetijd voor zich.

  Door de aansluitingstijd met 54%, de bevestigingstijd met 81% en de vastzettijd met 45% in te korten wordt de totale installatietijd van Simon Harmonie 24 met 67% ingekort. Dit alles maakt dat het een veiligere en drie keer snellere installatie is.

 • De Simon 24 Harmonie-serie van mechanismen kenmerkt zich door zijn PUSH&GO bevestigingssysteem,
  een innovatief systeem op mondiaal niveau dat gebruikmaakt van speciale spanklauwen zonder dat daarbij schroeven nodig zijn, waardoor de installatie 3 keer sneller is dan bij een normaal systeem.

  Het is een serie van mechanismen waarvan de belangrijkste modellen zijn uitgerust met een klemsysteem dat een snelle, veilige en eenvoudige aansluiting voor elke installatie mogelijk maakt; een van de beste systemen voor stijve draad.

 • In principe zeker niet, indien men toch wenst schroeven te gebruiken voor de mechanische klemmen te bevestingen kan dit zeker gezien in het frame van de S24 de nodige gaten hiervoor zijn voorzien.

 • Simon "CIMA 500" systeem is een zeer uitgebreid gamma dat in verschillende toepassingen kan gebruikt worden. Dit voor wandmontage zowel in- en opbouw, montage in wandgoten, zuilen en vloerdozen. Het kan dus zeker ook in een ziekenhuis toegepast worden.

Office connection

 • Neen, deze kunnen individueel op maat van het product bijbesteld worden.

 • De levertermijn voor de referenties uit het Quick Programma is 1 tot 2 weken afhankelijk van het aantal.

 • Technische schema's zijn op aanvraag verkrijgbaar via info@vanderelst.be of ons contactformulier op www.vanderelst.be/nl/contact.

   

 • 1-2 weken voor de meest-verkochte producten, niet standaard producten kunnen oplopen tot een levertermijn van 4 weken.

Installatiemateriaal

 • Magic Gel kan niet herbruikt worden na het verwijderen. Men kan wel een deel Magic Gel verwijderen waar aanpassingen dienen te gebeuren en het deel dat is weggenomen terug opvullen met nieuwe Magic Gel. De nieuw aangevulde Magic Gel zal zich perfect hechten aan de nog aanwezige Magic Gel. De enige gel in de familie Gels die kan herbruikt worden is de Power Gel.

 • Gels zijn het meest ecologische en het veiligste!

  Hieronder alle voordelen van gel t.o.v. hars:

  - Hars dient binnen een bepaalde periode gebruikt te worden, indien men dit niet gebruikt binnen deze periode vervalt het product (heeft een houdbaarheidsdatum). Gel heeft geen houdbaarheidsdatum, dus wat niet gebruikt wordt bij de GEL… blijft goed !
  - Hars is giftig en is niet gemakkelijk te verwijderen van huid en kledij, de GEL is niet giftig en is gemakkelijk te verwijderen zonder problemen.
  - Bij hars dient men de twee componenten te mengen en alles op te gebruiken en wat niet gebruikt is dient weggegooid te worden, bij de Gel kan men perfect doseren en de juiste hoeveelheid gebruiken.
  - Eenmaal hars is uitgehard kan men niet meer aan de draden voor een extra aansluiting of een aanpassing in de aftakdoos te doen. Indien men dit wenst dient men deze doos volledig te verwijderden door alles door te knippen en hier maar hopen dat de draden nog lang genoeg zijn om deze terug aan elkaar aan te sluiten (meestal lukt dit niet). Meestal dient men het tekort aan kabel te overbruggen met twee aftakdozen en twee keer zoveel hars te gebruiken. Bij de gel dient men eenvoudig volledig of een deel ervan te verwijderen en hier de extra aansluiting te voltooien, vervolgens terug opvullen met nieuwe gel (maw geen verlies in tijd en geld)
  - Bij de Power Gel van Raytech kan men zelfs de weggenomen gel terug gebruiken en in de aftakdoos plaatsen. Maw geen verlies en alleen maar voordelen.
  - Gel garandeert perfecte waterdichtheid IP68, daarentegen kan hars na verloop van tijd beginnen te barsten en kan hier het water insijpelen en voor de nodige problemen zorgen.
  - Men kan door de gel heen de aansluiting zien van de draden, bij hars meestal niet.

 • IP waardes geven de waarde mee van de dichtheid tegen vocht of water en stof. IP betekent ‘International Protection’. Het eerste cijfer (minimaal 0 en maximaal 6) informeert over de bescherming tegen aanraking van stroom voerende onderdelen en het binnendringen van voorwerpen en stof. Het tweede cijfer (minimaal 0, maximaal 8) informeert over de bescherming tegen het binnendringen van water.

  Soorten IP klasse:

  IP23 is regenwaterdicht.
  IP44 is spatwaterdicht.
  IP54 is stofdicht en kan tegen een plensbui.
  IP55 is spuitwaterdicht.
  IP65 is stofdicht en kan tegen waterstralen

  Een IK-waarde geeft de mate van slagvastheid van een armatuur weer. Hiermee wordt bedoeld in hoeverre een toestel tegen mechanische schokken bestand is. IK-waardes worden aangeduid op een schaal van 0 tot 10 waarbij 0 voor weinig weerstand tegen schokken staat en waarbij 10 voor veel weerstand tegen schokken staat. Onderstaande lijst geeft de meest voorkomende IK-waardes weer.

  IK 00 : geen weerstand
  IK 01 : weerstand tegen schokken van 0,15 J
  IK 02 : weerstand tegen schokken van 0,2 J (standaard open armatuur)
  IK 03 : weerstand tegen schokken van 0,35 J (gesloten armatuur met polymethacrylaat afscherming)
  IK 04 : weerstand tegen schokken van 0,5 J
  IK 05 : weerstand tegen schokken van 0,7 J (open armatuur met versterkte optiek)
  IK 06 : weerstand tegen schokken van 1 J
  IK 07 : weerstand tegen schokken van 2 J (versterkt)
  IK 08 : weerstand tegen schokken van 5 J (gesloten armatuur met polycarbonaat of glazen afscherming, beschermd tegen vandalisme)
  IK 09 : weerstand tegen schokken van 10 J
  IK 10 : weerstand tegen schokken van 20 J (vandaalbestendig gesloten armatuur)

 • Gels hebben geen houdbaarheidsdatum, hars daarentegen wel. Komt u in de handel een zogezegde gel tegen en deze heeft een houdbaarheidsdatum is dit geen echte gel maar een gemengde hars met gel erin.