FTG

FTG

FTG is een belangrijke werkgever in het zuidelijke Zwarte Woud, onderdeel van een wereldwijd concern, een belangrijke partner voor zijn klanten en een actieve supporter als het gaat om sociale en regionale aangelegenheden. Sinds de oprichting in 1962 is het bedrijf gestaag gegroeid en het ontwikkelt zich ook vandaag nog.

Zij zijn gespecialiseerd in de distributie en aansluiting van elektrische energie. Zij zijn een toonaangevende fabrikant van stroomrails; hun productassortiment groeit voortdurend en is gecertificeerd volgens de toonaangevende normen. Hun producten worden op vele gebieden gebruikt, van gebouwentechniek via machinebesturing tot elektrische infrastructuur.

Zorgen voor een veilige, ononderbroken stroomvoorziening is hun belangrijkste doelstelling en een cruciaal element in het bereiken van vooruitgang en welvaart. Zij zijn er om u overal ter wereld te helpen en u advies en informatie te geven over hun assortiment van meer dan 12.000 producten. Daarnaast werken zij met u samen om de best mogelijke oplossingen te ontwikkelen voor uw specifieke eisen.

ftg kamgeleiders

FTG maakt deel uit van een internationale groep. Zij combineren traditie en nuchterheid met hoge normen voor innovatie en kwaliteit.

In hun productievestigingen produceren zij volgens de hoogste kwaliteitsnormen en een constante controle garandeert de onberispelijke functionaliteit van hun producten.

Sinds juli 2016 maakt FTG deel uit van de Amphenol Group, die in 1932 werd opgericht. Het bedrijf is een van 's werelds grootste producenten van connectoren en heeft een gediversifieerde aanwezigheid in snelgroeiende markten zoals auto's, breedbandcommunicatie, luchtvaart, industriële apparatuur, informatietechnologie en datacommunicatie, defensie, mobiele apparatuur en mobiele netwerken. Wereldwijd heeft de Amphenol Groep meer dan 89.000 werknemers en is vertegenwoordigd in meer dan 40 landen.

FTG heeft meer dan 12.000 producten in haar assortiment, waaronder stroomrails voor 1- tot 4-polige toepassingen, stroomrails voor de UL-markt, voor NH-scheiders en motorbeveiligingsschakelaars, alsmede compacte verdelers en de bijbehorende accessoires. Kwaliteitsmanagement gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001 maakt een voortdurend optimaliserend productieproces mogelijk. Compact, ruimtebesparend, flexibel en snel en eenvoudig te installeren - dat zijn de belangrijkste kenmerken van het zeer uitgebreide productassortiment van FTG. Eerst en vooral is er het gestaag groeiende assortiment busbars (of kamgeleiders). Dit omvat nu ongeveer 5.000 producten. In de 1- tot 4-polige versie verminderen zij merkbaar de montage-inspanning en de foutenfrequentie. Voor de Amerikaanse markt leveren zij busbars met de bijbehorende UL-certificering.

Ook de passende accessoires voor maximale veiligheid zijn in het assortiment te vinden. Busbars van FTG worden gebruikt op de meest uiteenlopende gebieden, zoals windenergie & fotovoltaïsche systemen, energiecentrales, industrie & installatiebouw, mobiliteit of de stroomonderverdeling van gebouwen.