Wij zijn challengers

Een onderneming door mensen, voor mensen sinds 1983

"Door niet uit te gaan van de status quo triggeren wij onze klanten. We zorgen ervoor dat we hun business begrijpen en meedenken met hun verdienmodel. Zo halen wij het beste uit onze samenwerking.", zegt Tim Baekelandt. Met 40 jaar op de teller is Vander Elst een gevestigde waarde in de Belgische elektrotechnische markt. 

 

Onze missie?
Installatiebedrijven, projectontwikkelaars, bouwheren en groothandels ontzorgen door vlot kwalitatieve producten van internationale topmerken aan te bieden én sterk in te zetten op digitale dienstverlening en kennisoverdracht.

 

Waar wij voor staan

  • Toegankelijkheid. We zijn toegankelijk, bereikbaar en van menselijk contact worden we blij. Wij werken op een open en transparante manier samen met collega's, partners, klanten en sympathisanten. Dit vormt de basis van onze snelle en kwalitatieve klantenservice. 
  • Partnerschap. Wij denken in oplossingen, niet in producten. Als nieuwsgierige, ambitieuze perfectionisten weten wij dat je samen veel verder springt dan alleen. Wij zijn partners die bouwen en vertrouwen op elkaars talent en door samen te werken een toegevoegde waarde creëren voor onze klanten. 
  • Snelheid & effectiviteit. We zijn hands-on, antwoorden snel op vragen en zoeken altijd naar een gepaste oplossing. We streven ernaar om meerwaarde te bieden aan onze klanten omdat ieder van ons zijn verantwoordelijkheid neemt binnen zijn of haar vakgebied. Onze rijke ervaring helpt ons snel te begrijpen wat de klant precies nodig heeft.
  • Positiviteit. Wij denken in kansen, niet in problemen. We inspireren elkaar en moedigen elkaar aan om telkens beter te doen. We combineren productkennis met een voortdurende drive om onze klanten beter te begrijpen. Zo kunnen we anticiperen op opportuniteiten binnen onze snel veranderende markt en blijvend innovatieve oplossingen creëren. 

Spreken deze waarden u aan?  Neem dan zeker een kijkje bij onze vacatures! Spontaan solliciteren kan door uw cv en motivatiebrief door te sturen naar jobs@vanderelst.be

Waar wij voor vechten

Als voorvechters van innovatie en kwaliteit is het onze missie om als authentiek challenger elektrotechnische producten en oplossingen van internationale topmerken naar de Belgische markt te brengen die een kwalitatief alternatief bieden voor de gevestigde merken in de residentiële en tertiaire bouw- en installatiemarkt.

Waar wij in geloven

Wij geloven dat er, zelfs in een mature markt zoals de onze, ruimte is voor kwalitatieve alternatieven op dominante A-merken die vaak vanuit historiek de spreekwoordelijke plak zwaaien. Meer zelfs, wij geloven dat innovatieve fabrikanten die werken vanuit passie en focus in hun niche voor zuurstof zorgen in het professionele leven van de elektro-installateur.

Patricia Dhaene

Collega in de kijker

Patricia

Tijdens een workshop enkele jaren geleden hebben onze medewerkers 3 waarden gekozen die ze typerend vonden voor de Vander Elst-cultuur en verder wilden blijven uitdragen, met name: toegankelijk zijn, inspirerend en daadkrachtig.

We kunnen onmogelijk ál onze collega's tegelijk in de kijker zetten, dus lieten we hen zelf stemmen. Ons team nomineerde collega Patricia Dhaene, Customer Service-medewerker, voor de waarde daadkracht. Patricia staat ervoor gekend graag de koe bij de horens te vatten. Dit wou Patricia er zelf over kwijt:

"Ik vind het belangrijk dat de klant, en ook elke collega die mij iets vraagt, zo vlug mogelijk geholpen wordt. Het ligt in mijn natuur om snel te willen reageren en geen gras over de dingen te laten groeien. Ik merk dat klanten dit appreciëren: af en toe sturen ze ons een dankwoordje of geven positieve feedback, wat heel fijn is. Ook na 11 jaar haal ik nog steeds veel voldoening uit het snel en correct service verlenen aan onze klanten!"

Frederic Janssen

Collega in de kijker

Frédéric

In de reeks van collega's die onze medewerkers in de bloemetjes wilden zetten voor de Vander Elst-waarden die ze hoog in het vaandel dragen werd ook Frédéric Janssen genomineerd, meer bepaald voor de waarde 'INSPIREREND zijn'

Frédéric ging in juni 2019 bij Vander Elst aan de slag als Operationeel Directeur en inspireert ons dagelijks met zijn openheid, positieve ingesteldheid, vooruitstrevende visie en niet te vergeten zijn dosis Limburgse jovialiteit waarmee hij bijdraagt aan de aangename werksfeer.

Wat denkt Frédéric er zelf van? "Ik vind het belangrijk om mijn enthousiasme over te brengen op anderen, mensen te motiveren en zich goed te laten voelen in hun job. Door zelf een rolmodel proberen te zijn in je functie, jezelf uit te dagen in je job en voldoening en plezier te halen uit je werk, kun je anderen inspireren. 

Ik wil niet meteen problemen oplossen voor een ander, maar eerder mensen stimuleren zodat ze zelf tot bepaalde inzichten en oplossingen komen. Hierdoor groeit niet alleen de organisatie maar ook de medewerker individueel". 

Een stukje geschiedenis

Bekijk hier onze tijdslijn met de belangrijkste mijlpalen

Ons verhaal begint bij Walter Vander Elst in een herenhuis met een klein magazijn in Schaarbeek, een flinke portie moed en ondernemersbloed. Met zijn zoon, Frederick Vander Elst, komt in 2001 de tweede generatie aan het roer van het familiebedrijf. Via succesvolle strategische overnames en partnerships met toonaangevende internationale topmerken groeide het bedrijf uit tot één van de grootste Belgische importeurs in zijn segment.