Waar we voor staan

We zijn een onderneming op mensenmaat met korte communicatielijnen, een familiale sfeer en aandacht voor een gezonde work-life balans. 

We gaan er prat op bij Vander Elst gedreven teamplayers als collega’s te hebben, in een cultuur waarbij initiatief nemen erg gewaardeerd en aangemoedigd wordt. 

Toen we begin 2019 een workshop organiseerden met de vraag bij onze medewerkers welke waarden ze typerend vinden voor Vander Elst, kwamen de volgende naar boven:

  • Toegankelijkheid. Naar onze klanten en naar elkaar toe.  Bij Vander Elst geen top-down cultuur, we streven zoveel mogelijk naar een vlakke structuur met open communicatie.   
  • Daadkracht. We willen zowel voor onze klanten als collega’s woorden en ideeën omzetten in daden.  Zelf initiatief nemen, de koe bij de horens vatten.
  • Inspirerend zijn. “Leading by example”: elk van ons probeert het goede voorbeeld te geven door op haar/zijn manier een positieve ‘can do’-mentaliteit te vertonen.

Spreken deze waarden je aan, kun je je terugvinden in onze bedrijfscultuur?  Aarzel dan niet en neem een kijkje bij onze vacatures! 

Spontane sollicitaties zijn ook steeds welkom: mail je cv en motivatiebrief vandaag nog door naar jobs@vanderelst.be

Collega in de kijker

Patricia

Tijdens een workshop enkele jaren geleden hebben onze medewerkers 3 waarden gekozen die ze typerend vonden voor de Vander Elst-cultuur en verder wilden blijven uitdragen, met name: toegankelijk zijn, inspirerend en daadkrachtig.

We kunnen onmogelijk ál onze collega's tegelijk in de kijker zetten, dus lieten we hen zelf stemmen. Ons team nomineerde collega Patricia Dhaene, Customer Service-medewerker, voor de waarde daadkracht. Patricia staat ervoor gekend graag de koe bij de horens te vatten. Dit wou Patricia er zelf over kwijt:

"Ik vind het belangrijk dat de klant, en ook elke collega die mij iets vraagt, zo vlug mogelijk geholpen wordt. Het ligt in mijn natuur om snel te willen reageren en geen gras over de dingen te laten groeien. Ik merk dat klanten dit appreciëren: af en toe sturen ze ons een dankwoordje of geven positieve feedback, wat heel fijn is. Ook na 11 jaar haal ik nog steeds veel voldoening uit het snel en correct service verlenen aan onze klanten!"

Collega in de kijker

Frédéric

In de reeks van collega's die onze medewerkers in de bloemetjes wilden zetten voor de Vander Elst-waarden die ze hoog in het vaandel dragen werd ook Frédéric Janssen genomineerd, meer bepaald voor de waarde 'INSPIREREND zijn'. 

Frédéric ging in juni 2019 bij Vander Elst aan de slag als Operationeel Directeur en inspireert ons dagelijks met zijn openheid, positieve ingesteldheid, vooruitstrevende visie en niet te vergeten zijn dosis Limburgse jovialiteit waarmee hij bijdraagt aan de aangename werksfeer.

Wat denkt Frédéric er zelf van? "Ik vind het belangrijk om mijn enthousiasme over te brengen op anderen, mensen te motiveren en zich goed te laten voelen in hun job. Door zelf een rolmodel proberen te zijn in je functie, jezelf uit te dagen in je job en voldoening en plezier te halen uit je werk, kun je anderen inspireren. 

Ik wil niet meteen problemen oplossen voor een ander, maar eerder mensen stimuleren zodat ze zelf tot bepaalde inzichten en oplossingen komen. Hierdoor groeit niet alleen de organisatie maar ook de medewerker individueel". 

Een stukje geschiedenis

Bekijk hier onze tijdslijn met alle belangrijkste gebeurtenissen