Vander Elst en ABL GmbH bundelen krachten en brengen duurzame laadpalen naar België

ABL

Persbericht - mei 2023

Vander Elst, de Belgische importeur van elektrotechnisch installatiemateriaal, kondigt met trots een nieuwe samenwerking aan met ABL Duitsland. Met deze samenwerking willen ze de Belgische installatiemarkt voorzien van laadpalen voor hybride- en elektrische voertuigen die veilig, snel, duurzaam en gebruiksvriendelijk zijn.

ABL, pionier in laadpalen en e-mobility

ABL Duitsland, met meer dan 100 jaar ervaring in connectivity, is een toonaangevende producent van innovatieve laadoplossingen voor e-mobility. “Het zit in onze genen. Onze bedrijfsoprichter Albert Büttner ontwikkelde in 1925 de SCHUKO-stekker, vandaag de dag wereldwijd de meest gebruikte standaard voor stekkerapparaten. Deze innovatieve traditie zetten we nu verder met oplossingen op gebied van e-moblility,” aldus Jacques Hoskam, Head of Sales Benelux ABL.

Het bedrijf biedt een breed scala aan wallboxen en laadpalen voor residentieel, semi-residentieel en openbaar gebruik.

ABL e-mobility

Noorwegen: hoogste dichtheid van elektrische voertuigen ter wereld

Noorwegen is momenteel het land met de hoogste dichtheid van elektrische voertuigen ter wereld. In het wallbox-segment is ABL er marktleider. Ook voor Daimler AG en Audi AG is ABL een betrouwbare partner op gebied van e-mobility. Dat ABL nu haar innovatieve laadoplossingen naar België brengt met Vander Elst, is een sterk signaal voor de groeiende populariteit van e-mobility in België.

Lange termijn partnership tussen Vander Elst en ABL

Vander Elst is enthousiast over de samenwerking met ABL Duitsland. “Als authentiek challenger in de elektrotechnische markt brengen wij internationale topmerken naar België die een kwalitatief alternatief bieden voor de gevestigde waarden. ABL is zo’n merk. Wij geloven rotsvast in hun aanbod. Waarmee zij een verschil maken? Hun innovaties en een uitstekende serviceflow,” aldus Luc Vanneste, Head of Product Management & Innovation bij Vander Elst.

De nieuwe samenwerking biedt voordelen voor zowel Vander Elst als ABL Duitsland. "Vander Elst heeft de technische en de commerciële kennis van de Belgische markt. Iets wat voor ons als Duits familiebedrijf erg belangrijk is. Maar bij Vander Elst vonden we in eerste plaats een lange termijn partner die gelooft in dezelfde waarden: geen producten maar oplossingen aanbieden aan klanten. We staan hen bij in het ganse traject", vertelt Jacques Hoskam, Head of Sales Benelux bij ABL.

Vander Elst en ABL zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking zal resulteren in hoogwaardige laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen op de Belgische markt.

ABL Stekkers Connectivity

Praktisch

De stekkers en koppelstekkers van ABL alsook de AC laadstations eMH1 en eM4 Twin, zullen vanaf mei 2023 beschikbaar zijn via Vander Elst in België.

Vander Elst en ABL Duitsland kijken uit naar een succesvolle samenwerking en zijn vastbesloten om een belangrijke rol te spelen in de toekomst van e-mobility in België.