Bachmann en Vander Elst: strategische partners voor duurzame werkplekken

Bachmann Cycle

“De kwaliteit van onze producten is uitstekend, zowel de connectoren binnenin als het design. Bachmann staat voor ‘Quality made in Germany’.”

Andreas Schmidt Area salesmanager South West Europe Bachmann

Al meer dan een decennium vormen Vander Elst en Bachmann een sterk partnerschap dat gebaseerd is op vertrouwen en expertise. “België is een heel interessante markt en voor ons was Vander Elst dan ook de perfecte match. Ondertussen is onze langdurige samenwerking verder gegroeid tot een duurzaam strategisch partnerschap. Vander Elst is een betrouwbare full-service partner van onze Bachmann-producten en wij kunnen meesurfen op de diepgaande kennis en het uitgebreide netwerk van Vander Elst in de Belgische markt”, aldus Andreas Schmidt.

Bachmann Cycle

Van thuiswerk naar shared offices: Bachmann heeft voor elke werkplek een oplossing klaar

In een snel evoluerende elektrotechnische sector is het belangrijk om voortdurend in te spelen op nieuwe markttrends en uitdagingen. Vroeger was een kantoor vooral één grote ruimte met formele vergaderzalen. Nu is een werkplek veel méér dan dat. Het is een dynamische werkomgeving met verschillende ruimtes zoals vergaderzalen, ‘private booths’ en relaxhoekjes. In deze ruimtes kunt u ook telkens op diverse manieren werken: alleen in stilte of samen met anderen. Daarnaast loopt werk & privé ook meer door elkaar en daar is gelukkig vandaag ook letterlijk ruimte voor.

Niet alleen deze dynamische werkomgeving definieert de nieuwe werkplek maar ook de digitale (werk)omgeving. Deze is niet meer weg te denken: teams kunnen zo gemakkelijker met elkaar samenwerken. Of ze nu thuis aan de slag zijn of op kantoor, in België of ergens anders in de wereld. Daardoor moet bij het inrichten van de werkplekken ook rekening worden gehouden met deze technologieën.

Bachmann Move

Deze nieuwe vormen van werkomgevingen brengen nieuwe uitdagingen met zich mee: hoe geeft u die flexibiliteit aan uw medewerkers? En hoe zorgt u tegelijk dat ze verbonden blijven, ongeacht waar ze zich bevinden?

Ook Andreas Schmidt van Bachmann bevestigt dit: “Tijdens de pandemie streefden bedrijven ernaar om hun werknemers comfortabel van thuis te laten werken. Nu zien we verschuivingen in die marktvraag en zien we dat bedrijven het belangrijk vinden dat hun mensen terug vaker, maar vooral graag naar kantoor komen. Daarop moeten klassieke werkomgevingen aangepast worden aan de huidige noden. Waar u vroeger vooral vaste, individuele werkplekken aantrof, zien we nu een nood aan modernere werkplekken die uitwisselbaar zijn. Denk maar aan flexibele en veelzijdige oplossingen zoals hot desking en ’flexible working groups’.

Hoe wij met Bachmann inspelen op die veranderende behoeftes?
We ontwikkelen innovatieve producten die perfect aansluiten op die nieuwe werkomgevingen. Zo hebben we oplossingen voor thuiswerk (kant-en-klare bundels voor bedrijven, plug-and-play), oplossingen voor draadloos opladen en veelzijdige stroomvoorzieningen voor verschillende werkplekconfiguraties. Denk aan inbouw én opbouw elektrificatie-oplossingen die op elk bureau, maar ook in de muur of autonoom kunnen worden ingezet én tegelijk het interieur alle eer aandoen. We hebben een uitgebreid assortiment dat volledig is aangepast aan wat de eindgebruiker maar ook aan wat de installateur nodig heeft.

Een greep uit de Bachmann oplossingen voor de moderne werkplek

  • LOOP IN CHARGE®: kabelbeheer voor elke uitsparing van 80 mm met een 230 V stopcontact, een USB-acculader en een kabeldoorvoer die kan worden afgedekt wanneer deze niet wordt gebruikt.

  • CYCLE: een veelzijdige stekkerdoos die snel en eenvoudig kan worden aangepast voor heel wat toepassingen. Hij is bruikbaar als klassieke stekkerdoos (CYCLE Base) maar ook ideaal voor open ruimteconcepten (CYCLE Loop) of in een zithoek (CYCLE Pole).

  • TWIST 2: een stekkerblok met automatische opening, anti-vingerafdrukcoating, afneembaar deksel en een 22 watt USB A/C lader.
Bachmann Loop in Charge
Bachmann PIX
  • MO:VE: elektriciteit waar u wilt. Met een draagbare batterij van 230Wh kunt u hiermee makkelijk laptops, mobiele toestellen en zelfs een digitaal flipboard voeden en laden.

  • PIX-serie: deze reeks ronde stopcontacten en aansluitingen kan veelzijdig worden gebruikt: op kantoor of zelfs voor integratie in meubels. De oplegranden zijn verkrijgbaar in maar liefst acht kleuren, heel wat keuzemogelijkheden dus.

  • AIRCHARGE®: draadloos opladen voor alle Qi-compatibele apparaten (5V, 9V en 12V)

Bachmann-producten: flexibiliteit van de hoogste plank

Alle producten van Bachmann kunnen volledig afgestemd worden op de wensen van de klant: zowel de gewenste configuratie als elke gewenste RAL-kleur.

Deze veelheid aan keuzemogelijkheden maakt het voor de installateur niet eenvoudig om een correcte & volledige bestelling te plaatsen. Daarom lanceerden we bij Vander Elst het Bachmann Quick programma waardoor installateurs flink wat tijd kunnen uitsparen. Van de meest verkochte Bachmann-producten maakten we een pakket dat we lokaal in Grimbergen assembleren: alle componenten en toebehoren in één handige kit met één bestelnummer. Als kers op de taart zijn al deze Quick Programma-samenstellingen leverbaar binnen de 2 weken.

Bachmann kantoorelektrificatie
Bachmann MOVE

Toekomstgerichte innovatie én duurzaamheid staan bovenaan op de agenda

Bachmann staat voor continue innovatie en klantgerichte oplossingen. Maar naast  innovatie, legt Bachmann ook grote nadruk op duurzaamheid binnen hun bedrijfsstrategie. Door samen te werken met sterke strategische partners die lokaal verankerd zijn, zoals Vander Elst in België, streeft Bachmann ernaar om niet alleen producten van topkwaliteit te leveren, maar ook bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

“Ons doel is niet alleen om in de toekomst alle benodigde certificaten te behalen voor milieuvriendelijkere productieprocessen maar ook om onze producten zelf onder de loep te nemen. Bijvoorbeeld door het gebruik van recycleerbare materialen en onderdelen. Zo willen we gaan voor een positieve impact op het milieu,” voegt Andreas Schmitt toe.

Bachmann leren kennen?

Vander Elst demonstreert de Bachmann-producten op 14, 15 en 16 mei 2024 op de Cebeo Technology beurs, in Paleis 5, stand 5009! Beurs gemist? Geen probleem! Thierry Hubenne, onze in-house Bachmann-expert bekijkt graag met u hoe ons aanbod een oplossing kan bieden voor uw project. Neem dus gerust even contact met Thierry (thierry.hubenne@vanderelst.be), hij maakt u met veel plezier wegwijs in de mogelijkheden.

U kunt ook steeds onze Bachmann-documentatie raadplegen in ons documenten-portaal. Daar verzamelen wij voor u productfiches, catalogi en interessante brochures.