De nieuwe Serie 3U van Openers & Closers: de sleutel tot kwalitatieve toegangscontrole

Deursloten Openers&Closers

Openers & Closers: Europese sluitsystemen van ontwerp tot uw deur

Openers & Closers is een hecht familiebedrijf opgericht in 1989 in het hart van Barcelona. Als één van de weinige Europese fabrikanten beheert het bedrijf het volledige proces van ontwerp, productie en distributie van sluitsystemen voor toegangscontrole. Hierdoor hebben ze volledige controle op het productieproces én op de kwaliteitsnormen. En dat is eraan te zien. Zo ontvingen ze heel wat certificeringen en onderscheidingen voor hun aanbod, zoals de ISO 9001:2015, de CE-markering, de UL-certificatie, de ENAC-accreditatie en de Prijs voor Technologische Innovatie.

Hun aanbod omvat elektrische, elektromagnetische en (elektro)mechanische oplossingen. Op het vlak van elektromagnetische sloten zijn ze zelfs één van de weinige Europese fabrikanten. Maar hun stokpaardje? Dat zijn vooral hun elektrische deuropeners. Verder bieden ze ook elektrische en elektronische sluitplaten,  aandrijvingen en accessoires aan.

Deursloten Openers&Closers

Soorten elektrische deursloten: een overzicht

Er zijn heel wat elektrische sloten. Ze verschillen in formaat en sterkte maar ook in de manier waarop ze werken. We kunnen alle sloten onderverdelen in twee hoofdtypes:

Een elektrisch slot dat onder spanning de deur gesloten houdt is van het type fail-secure (arbeidsstroom). Een elektrisch slot dat een deur opent wanneer er spanning wordt opgezet behoort tot het type fail-safe (ruststroom). Dit laatste type is vb. veilig bij brand gezien de deuren dan openen en mensen zo makkelijk het gebouw kunnen verlaten. Het fail-secure type is dan weer interessant bij complexen waar een hoge beveiliging voorop staat. Dan moet de deur net dichtvallen wanneer de stroom uitvalt.

Afhankelijk van welke extra functie u wilt koppelen aan het slot kunt u kiezen voor een specifiek type fail-secure of fail-safe slot.

Eén van de meest gekozen elektrische sloten is het hold-open (fail-secure) slot. Dit slot maakt het mogelijk de deur te ontgrendelen met een enkele elektrische puls, waarna het slot ontgrendeld blijft tot de deur wordt geopend. Uiteraard zijn er nog heel wat andere mogelijkheden.

Wil je een overzicht van alle mogelijke types elektrische sloten?

Serie 3u Openers&Closers

Series 3U – de nieuwe, universele generatie elektrische deursloten

De nieuwe Series 3 van Openers & Closers biedt een breed scala aan oplossingen met slechts enkele modellen.

Hier vertellen we waarom u uw keuze in deze reeks zeker vindt:

 1. De sloten uit Serie 3 zijn kleiner en compacter dan de standaard asymmetrische modellen. Dankzij de compacte afmetingen (l 76,5 x b 21 x d 29 mm) kunnen ze in zo goed als elke deur ingepast worden.

 2. Flexibele spanningsvereisten
  Voorheen moest u exact kunnen bepalen welke spanning nodig was. Met de nieuwe 3-reeks zijn er 2 types die alles kunnen beantwoorden. Dual12/24V AC/DC en 24/28V AC/DC modellen met een dubbele gewikkelde solenoïde. Bovendien zijn ze erg laag in verbruik.

 3. Elektronische bescherming
  De DC 100% spoelen zijn uitgerust met een elektronische beveiliging om elektrische overbelasting te voorkomen. Zo kunnen we een langere levensduur van de elektrische componenten garanderen.

 4. Omkeerbaar
  De sloten zijn bruikbaar voor elk type deur (links- of rechts opendraaiend). Dankzij de symmetrische bouw en de innovatieve positionering van de spoel is het interne mechanisme nauwkeuriger. Zo kunnen ze voor elk type deur worden gebruikt, of ze nu naar links of rechts opengaan.

 5. Een verbeterd ontwerp
  Dankzij het vernieuwde systeem dat de dagschoot verenigt met het stationair contact kan het afstellen van de dagschoothouder nauwkeuriger gebeuren. Dit heeft als gevolg dat openingen vermeden kunnen worden en er een beter contact is tussen de verschillende slotcomponenten.

Equivalentenlijst

Deze nieuwe productreeksen vervangen ook een aantal bestaande producten uit het O&C assortiment. Ook de artikelnummers werden aangepast. Daarom voorzien wij op de laatste 2 pagina’s in onze brochure een equivalentenlijst, die u in één oogopslag toont welke nieuwe productreferenties de oude vervangen. Benieuwd welke O&C-producten onze klanten het vaakst in combinatie met de Urmet Videokits gebruiken? Download de leaflet.