Thermische camera’s van Urmet

Vander Elst verdeelt efficiënte tools richting COVID-versoepelingen

Thermische camera’s van Urmet

Vander Elst, gespecialiseerd in de verdeling van elektrotechnisch installatiemateriaal, brengt een reeks thermische camera’s van Urmet op de Belgische markt. Een lancering die als geroepen komt met structurele COVID-versoepelingen in het vooruitzicht. De camera’s bieden namelijk een snelle en accurate oplossing voor het meten van individuele lichaamstemperatuur bij grote groepen. Urmet heeft drie uitvoeringen met elk zijn specifieke voordeel: het controlepaneel, de hybride thermische camera, en de draagbare thermische camera.

Het Urmet controlepaneel voor individuen
Op een aantal plaatsen is het efficiënter om te kiezen voor een camera die het mogelijk maakt om rechtstreeks in te grijpen bij een risico. Het 98% nauwkeurig Urmet-controlepaneel (ref. 1099/811) heeft een infrarood sensor die real-time de lichaamstemperatuur van elke individu registreert en bovendien controleert of de persoon een mondmasker draagt. Bij voorkeur connecteer je het paneel met een automatisch deurslot om toegang te verlenen bij detectie van een mondmasker en een normale lichaamstemperatuur. Een efficiënte oplossing voor onder andere winkels, bedrijven en fitnesscentra die medewerkers inschakelt bij de controle van mondmaskers.

De thermische camera voor grote aantallen
Met Corona-cijfers die onder controle blijven en de vaccinatiecampagne die op het punt staat een versnelling hoger te schakelen, krijgen we eindelijk zicht op structurele versoepelingen. Kleine en grotere events maken zich op om de massa weer te gaan ontvangen. Dan biedt de thermische camera (ref. 1099/810) van Urmet een ideale oplossing.

Deze hybride camera is geschikt voor zowel videobewaking als meerdere simultane thermische metingen. De lens biedt een oplossing voor het detecteren van verhoogde lichaamstemperaturen bij personen in een middelgrote tot grote mensenstroom. Shoppingcentra, voetbalstadia, hotels, kantoorgebouwen en ziekenhuizen zijn slechts enkele toepassingen waar de thermische camera van Urmet zijn nut bewijst. Dankzij deze camera detecteer je snel en accuraat personen met een verhoogde lichaamstemperatuur, één van de hoofdsymptomen van COVID-19.

Flexibiliteit dankzij de draagbare thermische camera
Niet elke organisatie heeft een gecontroleerde toegang. Denk aan het terras van een horecazaak of een openbare markt. Deze situaties vragen om de veelzijdige en flexibele draagbare thermische camera van Urmet (ref. 1099/809). Hij is makkelijk in gebruik door opgeleid personeel of door een gemonteerd statief bij toegangen met een grotere mensenstroom. De meting gebeurt op een afstand van 1 meter en genereert een alarmsignaal bij de overschrijding van de ingestelde temperatuurwaarde.

Met deze drie effectieve en efficiënte camera’s neemt Urmet onzekerheden weg en komen we een stap dichter bij het ondersteunen van structurele versoepelingen die onze maatschappij doet opleven. Laten we samen uitkijken naar een veilig en gezond voorjaar met festivals, wedstrijden en andere ontspannende groepsactiviteiten.

Urmet is een Italiaans bedrijf dat werd opgericht in 1937. Het is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige, geïntegreerd communicatie en beveiligingssystemen. Het bedrijf met internationale reikwijdte biedt zijn partners steeds nieuwe globale oplossingen aan.