Bekabelde intercom systemen behouden hun eerste plaats wat betreft stabiliteit

Binnen de elektrotechnische sector zien we een shift naar de integratie van nieuwe technieken en innovaties. Hoewel we dit nadrukkelijk toejuichen, vinden we het ook belangrijk om deze steeds met een kritisch oog te evalueren. Zo zien we in het gamma van intercom systemen dezelfde shift naar innovatie: een draadloze intercom gestuurd via je smartphone. Maar evenaart dit draadloze systeem de bekabelde variant? We laten er even ons licht op schijnen.

Kiezen voor kwaliteit

Kwalitatief elektrotechnisch installatiemateriaal moet in projecten altijd op de eerste plaats komen. Bekabelde intercom systemen hebben hun pluimen ruimschoots verdiend en zijn een veilige keuze. Ze zijn probleemloos te installeren, makkelijk in gebruik en leveren het gewenste resultaat. Als we kijken naar draadloze varianten, zien we in essentie gelijkwaardige eigenschappen. En aangezien ze makkelijker te installeren zijn, bieden draadloze intercom systemen dus een prima alternatief.

Urmet Alpha

De invloed van externe factoren


Er is echter een serieuze ‘MAAR’. Een draadloos intercom systeem is onderhevig aan verschillende externe factoren. Zo krijgen wifi of netwerk gestuurde apparaten af en toe te maken met storingen of onregelmatigheden met alle nadelige gevolgen van dien. Denk bijvoorbeeld aan het wegvallen van de verbinding, een trage connectie, een onveilig netwerk of gewoonweg een slechte dag waarin je smartphone niet wil meewerken. 

Een bekabeld intercom systeem ondervindt daarentegen geen nadelen van externe factoren. Ze bieden op elk moment stabiliteit en veiligheid op vlak van communicatie en toegangsverlening. Het is een kwalitatief systeem met een feilloze werking.

De keuze van Vander Elst


Als gevolg krijgt een bekabeld intercom systeem nog steeds onze voorkeur omwille van de stabiele werking zonder risico op connectiviteitsproblemen. We juichen de innovaties toe, maar zo lang de externe factoren niet buitenspel staan, blijft de draadloze variant ondergeschikt. In sommige omstandigheden is een intercom systeem op basis van wifi, 4G of 5G de beste oplossing. We zoeken in dit geval de beste producenten en systemen om kwalitatief werk te garanderen.

Benieuwd naar wat Urmet allemaal te bieden heeft?